fbpx
Artikkelit

Ikimuistoisia tarinoita, kasuaaleja ja taktiikkaa: Brittifutis.com rikkoo sadan jutun rajan – nämä artikkelit muistetaan

Olemme julkaisseet 100 ainutlaatuista kirjoitusta. Hienon rajapyykin kunniaksi: TOP 6.

Brittifutis.comin ensimmäiset jutut julkaistiin 12.9.2018 intohimosta brittiläiseen jalkapalloon. Siitä lähtien olemme purkaneet tarinoita, ilmiöitä ja taktisia kaavioita, tavoitteenamme aina kaivautua pintaa syvemmälle. Nyt olemme saavuttaneet 100 kirjoituksen virstanpylvään.

Maanalainen matka on ollut välillä haastava. Emme ole lähteneet kilpailemaan valtamedioiden tai niin sanottujen fanimedioiden kanssa ajankohtaisista sähkeistä tai salamannopeista siirtouutisista. Meidän miehityksemme ei ehdi siihen yksinkertaisesti mukaan. Sen sijaan haluamme panostaa syväluotaaviin, pitkiin, usein kirjoittamatta jääneisiin juttuihin brittifutiksesta. Haluamme tarjota kunnollisen lukuelämyksen jokaisen klikin takana. Toivottavasti lukijana olet oppinut jotain uutta ja viihtynyt juttujemme seurassa.

Alusta asti mukana ovat olleet Jere, Eero Laurila ja Pauli Loukola. Sen jälkeen olemme saaneet mukaan kirjoituksia Jaakko Tiiralta, Henri Kaukoselta, Severi Vielmalta, Aapo Riihimäeltä ja Lassi Kalinilta. Kiitos kirjoittajille tähän asti.

Olemme kirjoittaneet paljon paikan päältä, kokemuksistamme ja kulttuurista. Iskemme ajankohtaisiin tapahtumiin, kun paikka tulee, mutta useat jutuistamme ovat ajattomia. Sadannen artikkelin kunniaksi haluamme nostaa esille kuusi suosikkiamme.

Brittifutis.com TOP 6 tähän asti

6. Robert käy huippupeleissä maksamatta penniäkään lipuista – ”He hämmästyvät tempuistamme!”

Kirjoittaja: Pauli Loukola

Haastattelimme Robia, joka käy huippupeleissä lähinnä maksamatta. Hän on kirjoittanut seikkailuistaan jopa kirjan. Mielenkiintoisinta jutussa on, miten iso ilmiö ”jibbaaminen” on. Rob kertoo, miten tuhannet Manchester Unitedin fanit ovat metkuilleet itsensä loppuunmyytyihin vieraspeleihin ilman lippuja. Artikkeli täynnä mielenkiintoisia seikkailuja, jotka ovat keskeytyneet koronaviruksen aikana – ainakin lähes kokonaan. Robert käy huippupeleissä maksamatta penniäkään lipuista – ”He hämmästyvät tempuistamme!” 

5. Manchester City: Hurjalle voittoputkelle luotiin pohjat joulukuussa – nämä asiat Pep Guardiola viilasi kuntoon

Kirjoittaja: Severi Vielma

Tuore Severi Vielman kirjoitus avaa perusteellisesti syyt Manchester Cityn pelaamisessa tapahtuneesta dramaattisesta kehittymisestä tapaninpäivän jälkeen. City on ollut lähes pysäyttämätön kone kevään ajan. Valioliigan keväällä voittava joukkue on erityinen. Tätä juttua varten kannattaa keittää ainakin pari kuppia kahvia valmiiksi. Manchester City: Hurjalle voittoputkelle luotiin pohjat joulukuussa – nämä asiat Pep Guardiola viilasi kuntoon

4. Vakoilua kalliolla, osa 1: Marcelo Bielsa – ja kaikkien aikojen harjoitukset Suomessa 

Kirjoittaja: Eero Laurila

Pallokentän kalliot elokuussa 2012. Marcelo Bielsa veti Eurooppa liigan karsintaotteluun valmistavia harjoituksia HJK:ta vastaan ja Eero Laurila kuvasi kallion aitiopaikalta Töölön jalkapallostadionille. Jalkapallon toisinajattelijan harjoitukset pysyvät usein hyvin salassa, vaikka Bielsan tiimi on kunnostautunut itse vakoilussa. Tällä kertaa argentiinalaiset harjoitukset jäivät kuitenkin talteen. Laurila pilkkoo Bielsan pelaamisen ja harjoittelun yksityiskohtaisia teemoja palasiin tässä hyvin poikkeuksellisessa artikkelissa. Vakoilua kalliolla, osa 1: Marcelo Bielsa – ja kaikkien aikojen harjoitukset Suomessa

3. ”Se oli rakkautta ensisilmäyksellä” – mihin fanittaminen perustuu?

Kirjoittaja: Jere

Jeren suhde Manchester Unitedin kannattamiseen on vähintäänkin syvä. Olet ehkä lukenutkin hänen Red Room -museostaan Helsingissä. Tässä artikkelissa Jere pureutuu kannattamisen syvimpään. Miksi jalkapalloseuran fanittaminen merkitsee oikeasti niin paljon? Miten se yhdistää meitä niin vahvasti? On kyse tarinoista, historiasta ja kulttuurista. Tämä artikkeli kertoo, miten jalkapallo ja fanittaminen vievät mukanaan. ”Se oli rakkautta ensisilmäyksellä” – mihin fanittaminen perustuu?

2. Kasuaaleille alkuperäisyys on kaikki kaikessa – ”Kun alakulttuurista tulee massatuote, on löydettävä nopeasti jotain uutta”

Kirjoittaja: Pauli Loukola

Adidaksen tennarit jaloissa, Lacosten pikeepaita päällä ja Stone Islandin kompassimerkillä varustettu takki yllä. Monet Brittien saarilla pelejä katsoneet ovat varmasti törmänneet lädiryhmiin, jotka ovat pukeutuneet lähinnä tenniksestä tai italialaisilta muotikaduilta tuttuihin merkkeihin. Kasuaalikulttuuri on ollut ja on yhä valtava ilmiö varsinkin brittifutiksessa. Pauli Loukola haastatteli neljää todellista asiantuntijaa, Luoteis-Englannista alakultuurin synnyinsijoilta, kasuaalikulttuuriin merkityksestä ja jalkapallopukeutumisen nykytilanteesta. Kasuaaleille alkuperäisyys on kaikki kaikessa – ”Kun alakulttuurista tulee massatuote, on löydettävä nopeasti jotain uutta”

1. Viisi vuotta, 411 ottelua, iloa, yksinäisyyttä ja paljon oppia – mitä on elämä jalkapallokirjeenvaihtajana?

Kirjoittaja: Eero Laurila

Ylivoimaisesti sivuston luetuin juttumme. Sanomien Lontoon-kirjeenvaihtajana viisi vuotta ympäri saarivaltakuntaa kiertänyt Eero Laurila avaa rehellisesti omin sanoin kokemuksensa raastavan kovasta unelmatyöstä. Eero kertoo mittaamattoman arvokkaista kokemuksista, huippuhetkistään 411 ottelun ympärillä, mutta myös siitä sinnikkyydestä mitä työ vaatii. Homma oli välillä todella yksinäistä ja työntäyteistä. Kokemuksia täynnä. Eero kertoo tarinansa parhaiten itse…Viisi vuotta, 411 ottelua, iloa, yksinäisyyttä ja paljon oppia – mitä on elämä jalkapallokirjeenvaihtajana? 

Kiitos alkutaipaleestamme kuuluu teille lukijat. Juttujen jakaminen sosiaalisessa mediassa on todella tärkeää meille. On hienoa, että sana kiertää. Nautimme niin positiivisesta kuin myös kriittisestä palautteesta. Se auttaa meitä kehittymään. Juttujen pitää herättää ajatuksia ja keskustelua, muuten ne eivät ole papereissamme onnistuneita.

Nyt seuraavaa sataa uutta artikkelia kohti! Mind The Gap.

Pauli Loukola

Manchesterin kirjeenvaihtaja. Entinen non-league tason jyrä. Kulttuuria ja brittifutiksen tapahtumia paikan päältä Karhun tennarit jalassa brittikasuaalien joukossa.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Back to top button