fbpx
Artikkelit

300 rikki! Olemme kehittäneet jalkapallokulttuuria jo 300 kirjoituksen verran – tässä viisi suosituinta juttua

Tarinoita on riittänyt kirjeenvaihtajakokemuksista, vakoiluihin ja kasuaaleihin. Kirkkaimpia tähtiä unohtamatta.

Sivustomme täyttää syksyllä viisi vuotta.

– Me haluamme ottaa asemamme brittifutiksen maanalaisena kulttuurimediana. Me haluamme olla se taho, joka kaivaa niitä usein kirjoittamatta jääneitä juttuja, mutta samalla tuomme myös aika-ajoin oman kantamme päivänpolttaviin kysymyksiin, linjasi Jere Virtanen syksyllä 2018.

Linja on pitänyt 300 kirjoituksen verran. Juttujen ohella teemme podcastia ja videoitakin.

Viisi luetuinta juttua

Viisi vuotta, 411 ottelua, iloa, yksinäisyyttä ja paljon oppia – mitä on elämä jalkapallokirjeenvaihtajana?

Alkuaikojen kirjoitus pitää sitkeästi pintansa. Kirjeenvaihtajamuistot vievät sumuisille saarille, kertovat jalkapallosta ja elämästä.

Sivustojemme kirjeenvaihtajakokemus on myöhemmin vain kasvanut. Kolme vuotta saarivaltakunnassa viettänyt Lari Seppinen on podcast-kolmikkomme vakiojäsen. Pauli Loukola (Manchester) ja Eetu Ikola (Derby) jatkavat kirjoittelua paikan päältä, aina ruohonjuurelta hikisiin pubeihin.

Kasuaalipukeutumisen nykytila: Liverpoolin kannattajat ajavat uusinta tyyliä – mutta miksi nuoret kopioivat isiään?

 

Pauli Loukola pureutui marraskuussa 2018 kasuaalipukeutumisen nykytilaan. Loukola on sittemmin kasvanut tyylillään pienimuotoiseen kulttiasemaan Viaplayn suorissa lähetyksissä – jopa sellaisiin mittapuihin, että selostajaikoni Mikko Innanen erehtyi jo hetken pitämään Loukolaa pohjoislontoolaisena hipsteritykkimiehenä, ”Arsenal-janarina”.

Virtanen: Cristiano Ronaldon paluu Manchester Unitediin romantiikkaa puhtaimmillaan – ”Teki rohkeamman valinnan kuin Lionel Messi”

Jere Virtanen teki kulttuuriteon ja toi Manchester Unitedin legendat Suomeen syksyllä 2022.

Virtanen on kiireinen, mutta ehtii kirjoittaakin. Ronaldon paluu kirvoitti Virtasen naputtamaan oikein kunnolla. Podcast-lähetyksissä Virtanen on myöhemmin myöntänyt, että Ronaldon lähtö koitui lopulta onneksi Manchester Unitedille.

Spying on Marcelo Bielsa: Athletic Bilbao in Helsinki

Ihmettelin elokuussa 2012 Töölön Pallokentän kallioilla, kun Marcelo Bielsa johti Athletic Bilbaon harjoituksia nykyisellä Bolt Areenalla. Käänsimme suomenkieliset vakoilutarinat englanniksi. Juttu vetää edelleen kansainvälistä porukkaa sivuille.

Kirjoitus johti myös kutsuun tunnetun jalkapallokirjoittajan Jonathan Wilsonin podcastiin.

TOP5: Kuka on kesän paras hankinta Valioliigan ulkopuolelta – Varane, Sancho vai Lukaku?

Sanokaa, mitä sanotte, mutta hyvälle listalle on aina paikkansa. Lassi Kalin valitsi elokuussa 2021 parhaat Valioliigan ulkopuolelta siirtyneet pelaajat. Viidestä poiminnasta vain Romelu Lukaku pelaa tällä hetkellä muualla. Muu nelikko on ottanut ainakin jollain tasolla paikkansa maailman kovimmassa jalkapallosarjassa.

Eero Laurila

Viime vuosien Suomen tunnetuin brittifutistoimittaja. Viiden kauden ajan Englantia kirjeenvaihtajana Hackneyn hipsterikahviloista Dundeen sateisille nummille asti kolunnut toimittaja. Asiaa pelistä ja kulttuurista. Ammattivalmentaja.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Back to top button