fbpx
ArtikkelitMuut sarjatValioliiga

Lämminhenkinen kulttuurikaupunki – Norwich hengittää jalkapalloa, mutta ei ole siitä riippuvainen

Norwichiin matkustavan on syytä tietää pubit joen varrella ja pelipäivän vinkit.

Matsipäivä

Norwich Cityyn on erittäin vaikea saada lippuja tälle kaudelle. Carrow Roadin kapasiteetti on vain 27 000, joten jäsenyyden ostaminen seuran kautta on vaatimus suurimpaan osaan peleistä, jotta aukeaa edes mahdollisuus lippujen ostamiseen. Isoimpiin peleihin, kuten Man Unitedia vastaan liput eivät tulleet myyntiin edes perusjäsenille.

Erilaiset pakettimatkat tarjoavat helpomman mahdollisuuden, mutta lystistä saa maksaa reilusti.

Carrow Road on sijainniltaan kätevästi 15-minuutin kävelymatkan päässä kaupungin keskustasta. Matkan voi taittaa komean virtaavan joen varrella.

Lähin pubi Carrow Roadilta on joen varrella sijaitseva The Queen of Iceni, joka täyttyy aikaisin kotijoukkueen kannattajista. Norwich on Lontoota halvempi, mutta Pohjois-Englannin vähänkin pienempiä kaupunkeja kalliimpi. Yli viiden punnan pintti on hintava Norwichissa.

Joen toisella puolella on vieraspubi The Waterfront, mikä mahdollistaa eri seurojen kannattajien välisen huutelun. Täydellistä.

Keskustassa on myös lukuisia hyviä baarivaihtoehtoja. Tarjonta on erinomainen peribrittiläisistä sporttibaareista hipsterimpään erikoisolutmakuun. Esimerkiksi Compleat Angler on varma traditionaalinen jalkapallobaari.

Canariesillä on kaksi isoa fanikauppaa. Toinen stadionilla ja toinen laajemman valikoiman omaava kaupungin keskustassa. Fanituotteita löytyy pelipaidoista, seuran logolla varustettuihin golf-välineisiin ja Pukki-party -paitoihin.

Pelin aikana

Nauti pelistä kuten parhaimmaksi koet!

Sivukatsomot ovat yhdessä kerroksessa ja päädyt kahdessa, joten näkyvyys on kaikkialta hyvä. The Barclay Stand on Carrow Roadin äänekkäin.

Seuran laulua ”On the ball City” pidetään yleisesti maailman vanhimpana jalkapallochänttinä. Hymniä on veisattu jo vuodesta 1902 lähtien. Se kajahtaa uhmakkaana ilmoille ennen pelin alkua Barclay Standista. Linkistä fiilistelemään tunnelmaa: On The Ball City

Harmittavasti seura ei järjestä stadionkierroksia kuin sunnuntaisin. Jos pelipäivä osuu sunnuntaille, niin viikon aikana kierroksia ei ole ollenkaan.

Junalla historialliseen kulttuurikaupunkiin

Norwich sijaitsee itäisessä Englannissa Norfolkin maakunnassa. Sen lähellä ei ole juuri isoja kaupunkeja paikallisvastustaja Ipswichin lisäksi. Alue on kaupunkien ulkopuolella aitoa maaseutua, mitä Englannissa ei näe samalla mittakaavalla muualla.

Junamatka Lontoosta taittuu alle kahdessa tunnissa, mutta yhteydet esimerkiksi Pohjois-Englannista ovat huonommat. Manchesterista helpointa on hypätä junaan Lontooseen, josta vaihto Norwichiin.

Norwich on kaupunkina yllättävän iso. Pieni kaupunki Englannissa on suomalaisen silmissä kohtuullisen kokoinen. Asukasmäärältään, 141 000, Norwich on verrattavissa Ouluun ja Jyväskylään. Lähialueet mukaan laskettuna väkimäärä nousee 376 000:n.

Norwich on tunnettu keskiaikaisena kaupunkina. Kuuluisimmat norwichlaiset ovat Englannissa viihdyttävä tv-kokki ja osaomistaja Delia Smith, sekä fiktionaalinen hahmo, englantilaisen komedian helmi Alan Patridge. Häntä esittää Steve Coogan.

Kaupungissa törmää arkipäivisin paljon eläkeläisiin. Iltaisin, varsinkin viikonloppuna, ravintolat ja baarit kuitenkin täyttyvät asiakkaista. Kaupungin ulkopuolella asuu paljon ihmisiä ja Norwich on ainoa iso keskittymä, joten iltoja juhlivat päätyvät keskustan alueelle.

Arkkitehtuuri Norwichissa on kaunista. Se oli vielä 1700-luvulla Lontoon jälkeen Englannin isoin kaupunki. Kaksi näyttävää katedraalia ovat kukkulaisen kaupungin ykkösnähtävyydet. Sen lisäksi alueella on paljon hienoja kirkkoja ja myös Etelä-Englannin tyylisesti värikkäitä taloja.

Siistit mukulakivikadut, torit ja kaupungin varrella kiemurteleva joki tekevät keskustasta viihtyisän. Ihmisiäkään ei ole tungokseksi asti.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pauli Loukola, Norwich

Pauli Loukola

Manchesterin kirjeenvaihtaja. Entinen non-league tason jyrä. Kulttuuria ja brittifutiksen tapahtumia paikan päältä Karhun tennarit jalassa brittikasuaalien joukossa.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Back to top button