fbpx
Artikkelit

Valioliigan vuoden 2020 joukkue: Nick Pope maaliin, Jamie Vardy kärkeen – ei tilaa Harry Kanelle

Iiro Riihimäki kokosi Valioliigan vuoden 2020 tähtimiehistön.

Vuosi 2020 alkaa olla muutamia päiviä vaille taputeltu. Brittifutis.com valitsi vuoden parhaat pelaajat jokaiselle pelipaikalle. Luotimme tilastoihin, mutuilulle ei jäänyt sijaa.

Poikkeusoloista huolimatta Valioliigan kausi 20/21 saatiin startattua syyskuussa, ja ennen Boxing Dayn ottelupäivää, Valioliigaa on pelattu kokonaiset 14 kierrosta.

Ryhmitimme vuoden 2020 tähdistön 4-3-3-muotoon.

Maalivahti:

Nick Pope

Viime kauden paras maalivahti Valioliigassa. Useammin maalinsa puhtaana on pystynyt pitämään tänä vuonna vain Manchester Cityn brassivahti Ederson (22), mutta Pope on heittäytynyt pallon eteen jopa 70 kertaa useammin. Burnleyn viimeisenä lukkona maalinsuulla operoiva 28-vuotias englantilainen on yksi suurimmista syistä siihen, että The Claretsit saavuttivat viime kaudella sarjataulukossa sijan 10.

https://twitter.com/Popey1992/status/1314335994225852418?s=20

Tämä kausi on seuralla alkanut heikommin, mutta silti Pope pitää maalinsa puhtaana noin joka
kolmannessa pelissä. Loistavat otteet Valioliigassa eivät jääneet maajoukkueluotsi Gareth
Southgatelta huomaamatta. Hän nosti Popen Englannin pelipaitaan taistelemaan avaavan
maalivahdin paikasta Evertonin Jordan Pickfordin kanssa.

Puolustajat:

Trent Alexander-Arnold

Kauden 19/20 Englannin parhaaksi nuoreksi pelaajaksi valittu 22-vuotias Liverpoolin oma
kasvatti nousi koko jalkapalloilevan maailman tietoisuuteen iskettyään neljä maalia Valioliiga-mestarin paidassa. Yksi maailman parhaista laitapuolustajista kunnostautui varsinkin syöttötilastoissa. Kolmetoista maaliin johtanutta syöttöä viime kaudella antanut Alexander-Arnold taipui syöttöpörssissä ainoastaan Kevin De Bruynelle. Täytyy muistaa että De Bruyne on keskikenttäpelaaja, Alexander Arnold puolustaja.

Nuori englantilainen on hyvä esimerkki modernista laitapuolustajasta. Liverpoolin yksi menestyksen avainpelaajista on kärsinyt pienistä loukkaantumisista alkaneella kaudella. Edelliskauden määrittämä vaatimustaso on suuri ja nuorella supertähdellä onkin suureet saappaat täytettävänä.

https://twitter.com/TrentAA/status/1340316541292822531?s=20

Tehopisteissä ei kukaan muu oikealla pelaava laitapuolustaja pysty haastamaan liverpoolilaista. Suurimpana haastajana voidaan pitää Manchester Unitedin Aaron Wan-Bissakaa. Nuori
englantilainen on loistava puolustussuuntaan, mutta hyökkäyspään tehot uupuvat.

Virgil Van Dijk

Kiistatta paras Englannissa pelaava keskuspuolustaja. Järkälemäinen 29-vuotias toppari on jopa Liverpoolin tärkein yksittäinen pelaaja. Van Dijk on lähes mahdoton ohittaa 1 v 1 -tilanteissa.

Southamptonista Liverpooliin siirtynyt Van Dijk onnistui myös tekemään viisi maalia, ne kaikki puskemalla.

https://twitter.com/VirgilvDijk/status/1334886726934859776?s=20

Hollannin maajoukkueen kapteeni kärsi ikävän loukkaantumisen vain viiden sarjapelin jälkeen, paikallisvastustaja Evertonin maalivahti Jordan Pickford törmäsi häneen. Polvivamma vaati leikkaushoitoa, mutta van Dijkin kuntoutus on hyvässä mallissa. Van Dijkin puuttuminen Liverpoolin alakerrasta on näkynyt. Siitä huolimatta Liverpool on onnistunut ottamaan sarjajohtajan paikan.

Liverpool piti viime kaudella maalinsa puhtaana 15 kertaa ja päästi vain 33 osumaa 38 kierroksella.

Conor Coady

https://twitter.com/Wolves/status/1341066724863578113?s=20

Wolverhampton Wanderersin keskuspuolustaja on takuuvarma avauksen pelaaja susilaumassa. Englannin maajoukkueessakin debyyttinsä tehnyt, yksi harvoista Wolvesin englantilaispelaajista oli tärkeässä roolissa puolustuspäässä, kun portugalilaisvalmentaja Nuno Espiriton ryhmä jäi vain maalieron päähän Eurooppa-liigasta.

Wolvesissa vuodesta 2015 asti pelannut 27-vuotias Coady pääsi myös entisten Valioliiga-tähtien, nykyisten Sky Sportsin asiantuntijoiden Gary Nevillen ja Jamie Garragherin vuoden joukkueeseen.

Huippuhyökkääjien hallitessa Valioliigassa unohtuvat Coadyn kaltaiset laatupelaajat. Coady on joukkueensa tuki ja turva laitapuolustajien hyökätessä erittäin rohkeasti.

Wolves on pitänyt tänä vuonna nollat peräti 17 kertaa Valioliigan kamppailuissa. Coady ansaitsee komeasta tilastosta suuren kunnian.

Andrew Robertson

Liverpoolin toisen laitapuolustajan taistelu Skotlannin divarista Englannin parhaaksi vasemmaksi pakiksi on kerrottu jo aikaisemmin sivuillamme (linkki). Lähes 70 kertaa pelissä keskimäärin syöttävä Robertson valittiin myös UEFA:n vuoden joukkueeseen, monen muun liverpoolilaisen
tapaan.

https://twitter.com/andrewrobertso5/status/1339339902614429697?s=20

Alexander-Arnoldin kanssa kulmapotku- ja erikoistilannevastuun jakavan skotin lähtö kauteen
20/21 on ollut pelkkää lentokeliä. Neljäs sija syöttöpörssissä vakiinnuttaa Robertsonin asemaa
Valioliigan, jopa maailman parhaana vasempana laitapakkina. Pelipaikan murros on nostanut
kanssapelaajien päätä pinnalle ja kilpailu kovenee.

Liverpool on osoittanut, että hyökkäävät laitapuolustajat ovat tärkeitä menestyvässä joukkueessa. Robertson sen todistaa: hän on syöttänyt tänä vuonna peräti 17 maalia Valioliigan peleissä.

Keskikenttä:

Declan Rice

West Ham Unitedin keskikentän pohjalla pelaava Rice ei tehopisteillä mässäile, mutta on
puolustussuuntaan loistava. Vasta 21 vuotta täyttänyt nuori lupaus teki debyyttinsä jo kaudella
16/17. Peliä taitavasti rytmittävä, puolustajien välissä viihtyvä Englannin maajoukkeeseenkin nostettu Rice on moderni brittiläinen puolustava keskikenttäpelaaja. Ylöspäin pelaamisessa on yhä tekemistä, mutta fyysinen kunto ja taistelutahto korvaavat paljon.

https://twitter.com/_DeclanRice/status/1337539238158594051?s=20

Pallonriistotilastoissa neljäntenä majaileva Rice, päihittää esimerkiksi Garragherin ja Nevillen
vuoden joukkueeseen nostaman Liverpoolin Jordan Henderssonin.

Viime kauden sijoitus riistojen osalta oli jaettu kolmas sija. Taakse jäi muun muassa N’Golo Kante, jota pidetään yhtenä maailman parhaista keskikentän pohjapelaajista. Lontoolaissyntyisestä Ricesta tullaan tulevina vuosina käymään kovaa tarjouskilpaa suurten brittiseurojen kesken.

Kevin De Bruyne

Manchester Cityn kultakimpale luo hyviä maalipaikkoja tiuhaan. Hyökkäävä keskikenttä pitääkin hallussa tämän kauden syöttötilaston toista sijaa vain Harry Kanen yltäessä parempaan. Loistavalla potkutekniikalla varustettu belgialainen on Cityn kiistatta tärkein pelaaja ja jatkosopimuskin on tekeillä.

https://twitter.com/DeBruyneKev/status/1340348908439040001?s=20

Manchesterissa on kausi alkanut odotuksiin nähden heikosti. De Bruyne on silti ollut tehokas, ja tullee taistelemaan kauden parhaan pelaajan paikasta. Kirittäjänä toimii esimerkiksi Aston Villan Jack Grealish. Grealish ansaitsee ylistysanoja, mutta De Bruynen tasoiseksi huippupelaajaksi on vielä matkaa.

De Bruyne on tehoillut tänä vuonna saldon 15+27.

Bruno Fernandes 

Jos De Bruyne on ollut tärkeä Citylle, on Bruno Fernandes vähintään yhtä korvaamaton Unitedille.
Tammikuussa 2020 Manchester Unitediin siirtynyt portugalilainen oli tärkeässä roolissa Unitedin
saavuttaessa kolmannen sijan. Bruno Fernandes -ilmiö on saanut punaiset paholaiset uskottavaksi
joukkueeksi jopa mestaruustaistoa ajatellen. Vajaassa vuodessa Fernandes on todistanut olevansa yksi maailman parhaista keskikenttäpelaajista. Jopa Valioliigan paras.

https://twitter.com/B_Fernandes8/status/1335353741902491649?s=20

Rankkarispesialisti on tehnyt tällä kaudella jo yhdeksän maalia ja syöttänyt viisi. Jos sama tahti jatkuu, portugalilainen taistelee jopa Valioliigan parhaan pelaajan tittelistä. Cristiano Ronaldon jalanjäljissä “Bruno” raivasi oman polkunsa Portugalin pääsarjasta Sportingista Englannin huipulle. Fernandes on itse kertonut jopa keskustelleensa Ronaldon kanssa Manchester Unitediin siirtymisestä. Yhdeksän maalia 13 pelissä on hurja suoritus keskikentältä. Koko vuonna Fernandes on taituroinut saldon 17+12.

Hyökkääjät:

Heung-min Son 

Etelä-Korean lahja Tottenhamille. Muodostaa yhdessä Harry Kanen kanssa Valioliigan
vaarallisimman kaksikon. Viime kausi meni Sadio Manen varjossa, mutta 11 maalia ja 10 syöttöä on
kova suoritus laitahyökkääjälle. Täytyy muistaa että Son ei vedä rangaistuspotkuja.

https://twitter.com/hm_sin7/status/1335655403233763329?s=20

Jose Mourinhon alaisuudessa Son on onnistunut loistavasti. Tällä kaudella 11 maalia ja neljä
syöttöä paukuttanut pikakiituri on ollut yksi Valioliigan parhaista pelaajista. Ketterä ja hyvä
viimeistelijä aiheuttaa päänvaivaa muiden joukkueiden puolustajille.

Harry Kane etsii tyhjän tilan laidalta ja ruokkii Sonin juoksuun. Tutkapari onkin tehnyt yhteensä 34 tehopistettä vain neljässätoista pelissä.

Jamie Vardy

Viime kauden paras maalintekijä. Vardy voitti kultaisen kengän 23 maalilla ja on mukana
kärkikahinoissa myös tällä kaudella 11 osumallaan. Yksi Valioliigan parhaista hyökkääjistä, vuodesta toiseen. Pystyy suorittamaan huipputasolla koko kauden eikä pidempiä maalittomia jaksoja ole.

https://twitter.com/vardy7/status/1287789498856767492?s=20

Leicester Cityn kärki on jo 33-vuotias, mutta vauhti ei tunnu hiipuvan. Vähän yli kymmenen vuotta sitten englantilainen pelasi vielä alasarjoissa, joskus jopa ehdonalaispanta jalassa. Kilpaveli Tottenhamista nimeltä Kane on kova haastaja, varsinkin tämän kauden perusteella. Maaleja on kuitenkin vähemmän.

Mohamed Salah

Valioliigan maalipörssin kärkipaikka on kuluvalla kaudella egyptiläisen hallussa. Maaleja on syntynyt jo kolmetoista. Maali per peli tahdissa kiitävä Liverpoolin oikea laitahyökkääjä on kuulunut jo kaudesta 16/17 maailman ehdottomiin tähtipelaajiin.

https://twitter.com/MoSalah/status/1337526156631957509?s=20

Vasemman jalan tarkasta laukauksesta tuttu Salah on ollut maalitilastojen TOP 5:ssa jo kolmella
edelliselläkin kaudella. Äärimmäisen tehokas laituri elää maaleista ja onkin kiistatta paras oikea
laitahyökkääjä Valioliigassa. Pistetilastot puhuvat Salahin puolesta: hän on tehnyt tänä vuonna Valioliigan peleissä 32 ja pohjustanut 13 osumaa.

Manageri

Jurgen Klopp

Viime kauden mestari, tämänhetkinen sarjajohtaja. Saksalaislähtöisen johtama Liverpool on yksi
Euroopan parhaista joukkueista. Hirvittävästä loukkaantumisruuhkasta huolimatta Klopp on
onnistunut valmentamaan pelaajansa takaisin voittojen tielle.

https://twitter.com/LFCVine/status/1342752242793906177?s=20

Jos Liverpool onnistuu Kloppin johdolla voittamaan Valioliigan uudelleen, on valinta myös kauden manageriksi hyvin selkeä. Varsinkin jos mestaruus tulee kaikista loukkaantumisista huolimatta.

Lähteet: Premierleague.com

admin

Brittifutis.com. Intohimosta brittiläiseen jalkapalloon. Mind the Gap.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Back to top button