fbpx
Valioliiga

Podcast, jakso 8: Arsène Wengerin perintö Arsenalissa jakaa mielipiteitä – jääkö edes plussan puolelle?

Jo kadonneeksi luultu jakso löytyi sittenkin. Aiheena Arsène Wenger.

Aarre kätköistä! Viime kauden lopulla nauhoitettu jakso löytyi pitkällisen etsinnän jälkeen pölyisten arkistojen uumenista.

Kahdeksannessa podcast-jaksossa puretaan Arsène Wengerin perintö Tykkimiehille. 

Ranskalainen vietti Pohjois-Lontoossa vuodet 1996-2018. Wenger uudisti Valioliigaa, mutta Arsenal vei viime kerran mestaruuden keväällä 2004. Jääkö Wengerin perintö edes plussan puolelle?

Tuttu kolmikko Eero Laurila, Lari Seppinen ja Jere Virtanen pureutuu Wengerin aikaan. 

Kuuntele tuore jakso: https://brittifutis.podbean.com

Suora linkki, Spotify: 

Eero Laurila

Viime vuosien Suomen tunnetuin brittifutistoimittaja. Viiden kauden ajan Englantia kirjeenvaihtajana Hackneyn hipsterikahviloista Dundeen sateisille nummille asti kolunnut toimittaja. Asiaa pelistä ja kulttuurista. Ammattivalmentaja.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

2 kommenttia

 1. Tervehdys,

  Oma moka kun menin kuuntelemaan Wengerin perintö-podcastin, olihan se nyt selvä kun Arsenal/ Wenger vihaaja ja ManU museonhoitaja kokoontuvat höpisemään aiheesta. Seppinen sentään yritti olla välillä eri mieltä.

  Muutama kommentti on kuitenkin annettava:

  1. Invincibles, muistettiin mainita ohjeman loppupuolella. ”Jos tykkää tasapeleistä”….happamia, sanoi……
  ManU tykkäsi ennemmin hävitä, kuten tämänkin kauden alussa.
  49 ottelua tappiotta, 50. pelissä tappio tuli aivan sikaa pelanneelle ManUlle ja epäonnistuneelle Mike Rileylle
  https://www.skysports.com/football/news/11661/11823530/ref-watch-manchester-utd-vs-arsenal-2004-special-would-var-have-saved-the-invincibles

  2. Onkohan omistaja vaihtunut. Kukin vuorollaan ”ei tietääkseni”. On, 2018, Kroenket ostivat Usmanovin ulos ja alkoivat laittaa rahaa Arsenaliin. Football Londonin kyselyn mukaan 66,3 % mielestä Kroenket ovat ok.

  3. Bould istui AINA vierellä, Pat Rice istui siinä 15 vuotta.

  4. ”Wengerillä hyvä scouting osasto”, vai Wenger itse: esim. Vieira, Anelka, Henry, Pires, Diaby ja frenfi Guilloun akatemiasta Kolo Toure, Eboue.

  5. ManU mies: ”Arsenalhan on aina ollut business orientoitunut”

  6. Laurila osui kerran aika lähellä identiteetti kommentilla. Siihen lisäksi seuran sisäisen kulttuurin muuttaminen. Artetakin on muistuttanut Wengerin perinnöstä useita kertoja.

  Muuta:
  Tupla ensimmäisenä täytenä vuonna. Muistaakseni Fergusonilla meni 6 vuotta mestaruuteen.

  Kun Henry, Bergkamp, Pires, Ljungberg, Vieira yms. pelasivat, ei näyttänyt kovin löyhästi valmennetuilta ?

  Uusi stadion unohtui ”sattumalta” —> rahanyörien kiristyminen, sekä uusi harjoituskeskus, joiden arkkitehtinä Wenger toimi.

  Gazidis, Sanllehi, Mislintat sekoilu ohitettu, vaikka Emerystä puhuttiin paljon. Wenger silloisen hallinnonkin sekaannuksen takana ??? / onko Ferguson ManUn nykysekoilun takana (tiedoksi Arsenalin hallinto on muuttunut)

  Olen samaa mieltä, että Wengerin olisi pitänyt luopua vuosia aiemmin. Halusi lähteä voittajana, mutta ei käynyt Ferguson viimeisen vuoden munkkia (Van Persie vei voittoon). Olisiko Ferguson jatkanut ?

  Jättäkää Arsenal rauhaan tai pyytäkää joku vastaväittäjä mukaan keskusteluun, please.

  t.Olzi

  1. Kiitos Olzi palautteesta!

   Hienoa huomata, että podcastimme herättää suuria tunteita. Nostamme totta kai käden pystyyn muutaman nostosi osalta:
   – Minä todellakin olen Manchester United fani, enkä muuta myöskään esitä. Tämä näkyy aina mun kommenteissa, joka toki herättää joskus tunteita. Mielellään otetaan mukaan myös Arsenal-faneja toimintaan. Ovet ovat auki 🙂
   – Ehkä viitaten ylempään kommenttiini, toki näemme kanssasi niin Arsenalin kuin Unitedin pelit ja kaudet eri tavalla. Sitä niiden omien värilasien kuuluukin teettää. Kuitenkin puolustaisin hieman kollegoitani Laurilaa ja Seppistä, sillä heillä ei minun supertyylikkäitä ja kauniita United-laseja ole päässä, vaan ovat poikkeuksellisen neutraaleita journalisteja.
   – Kommenttisi Kroenkesta on ehkä vähän tarkoitushakuinen, sillä (kuten varsin hyvin tiedät) hän on käytännössä ollut mukana Gunnersien omistajaportaassa vuodesta 2007 lähtien KSE UK Inc:n kautta. 2011 vuodesta lähtien omistus oli jo lähes 63%:ita, joten ehkä ymmärryksesi liikemaailmasta kaipaa pientä päivitystä.
   – Ehkä hieman yllättäen otan tiedon vastaan Kroenken jättimäisestä suosiosta Lontossa. Olihan hän yksi pääarkkitehdeista ESL:n osalta. Taisi protestit stadionin ulkopuolella ollakin tukitapahtumia – my bad. Sama mies on myös hilannut Arsenalin koko saarivaltion kalleimmaksi pääsylippujen osalta, joten ehkä mulla on ollut väärä ymmärrys hyvästä omistajuudesta fanien näkökulmasta. Kiitos, että korjasit asian.
   – Arsenal ja bisnes. Tästä otan sun kanssa vaikka kahdenkeskeisen podcast-jakson, jos olet erimieltä ja tahdot asiasta jutella. Aistin ison potentiaalin kyseisessä jaksossa!
   – Sulla näyttää olevan todella vahvaa sisäpiirin tietoa Wengerin aikaisen organisaation tavasta scoutata pelaajia. Myös tästä me mielellämme ottaisimme sut vieraaksi!

   Mukavaa, että jaksoit nähdä vaivan perusteelliseen palautteeseen. Näillä me pystytään kehittämään hommaa paremmaksi. Toki kannustan myös vähän katsomaan peiliin, jos kilpailevan seuran kannattajan kommentit menevät podcast-jaksossa näin ihon alle, vaikka mielestäni olin aika kiltti vielä 😉 Banter on parasta, kun se toimii!

   Laitappa mulle yhteystietosi sähköpostilla, jos tahdot mukaan meidän johonkin tulevaan jaksoon, sillä tässä on hyvää pohjaa toiselle Arsenal-jaksolle! Osoite on jere (a) george.best.

   Mukavaa loppuviikkoa sinulle!

   Kunnioittavin terveisin,
   ”Museohoitaja” Virtanen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Back to top button