fbpx
ArtikkelitEurooppaliigaMestarien liigaMestaruussarjaMuut sarjatValioliiga

Haluamme tarinoita, ilmiöitä ja jalkapalloa – teemme tätä intohimosta brittifutikseen

Hyvät rakkaat brittifutiksen ystävät. Tervetuloa mukaan maanalaiselle jalkapallomatkalle!

Kun aikoinaan perustin Valioliiga.com–median, halusin vain purkaa luomisen tuskaa rakastamani liigan osalta johonkin. Muutamassa kuukaudessa homma kasvoi todella paljon, ja siitä alkoikin usean vuoden mahtava matka urheilumedioiden parissa. Kun lopulta päädyimme mediaperheemme myymään, oli hetki minulle oikea. Aika ja muut resurssit eivät vain riittäneet kasvattamaan toimintaa. Muun liiketoiminnan sivussa pyörinyt usean median kokonaisuus oli kaikessa mahtavuudessaan muuttunut rasitteeksi itselleni. Onneksi medioille löytyi hyvä uusi koti ja ne ovat jatkaneet kasvuaan.

Mutta nyt on aika palata jälleen brittifutiskentille!

Minulta on kyselty useaan otteeseen miksemme ole tehneet mitään uutta tulemista mediapuolelle. Tähän asti vastaukseni on ollut, ettei ole tullut eteen sopivaa tiimiä, jonka kanssa lähteä jotain uutta rakentamaan.

Tapasin kesällä Eero Laurilan, joka tuntee saarivaltion jalkapallokentät ja futiskuviot kuin omat taskunsa. Kun mies asuu useita vuosia Englannissa vain tuottaakseen uutisointia paikallisesta jalkapallosta, ei kukaan voi kiistää karttunutta tietotaitoa – kontakteista puhumattakaan! Tämän lisäksi jalkapallon taktinen osaaminen on kovalla tasolla. Aloittihan mies taas valmentamisen palattuaan Suomeen.

Meidän ei tarvinnut kovin kauaa jutella brittifutiksesta, kun tajusimme olevamme samalla aaltopituudella. Molemmat kaipasivat omaan aamukahvipöytään pitkiä, syväluotaavia ja sisältörikkaita kirjoituksia. Sähkeitä tulee joka tuutista, mutta ne pidemmät asiantuntijakirjoitukset! En tiedä sinusta, mutta minä ainakin haluan siemailla aamukahvit sellaisten kirjoituksien parissa, jotka antavat jotain uutta näkökulmaa tai tietoa yli kahden kappaleen verran.

Brittifutis.com syntyi siis intohimosta brittifutikseen. Ennen kaikkea se syntyi, koska me itse haluamme tätä. Me emme lähde kilpailemaan suurien jalkapallomedioiden kanssa, koska ne tarjoavat ajankohtaiset sähkeet, ennen kun me edes ehdimme avata aamulla tietokoneitamme. Me emme myöskään lähde kilpailemaan niin sanottujen fanimedioiden kanssa. Meidän miehitys ei riitä päivittäiseen sisällöntuotantoon.

Mutta me lähdemme tuottamaan teille pitempiä juttuja brittifutiksesta. Osa on ajankohtaisia. Osa iättömiä. Me hankimme itsellemme myös Manchesterin-kirjeenvaihtajan! Pauli Loukola aloittaa välittömästi meillä kolmantena kirjoittajana ja hoitaa kiinnostavimmat tarinat talteen paikanpäältä. Ja voitte olla varmoja, etteivät ne jutut tule olemaan viikosta toiseen pelkkää suurjoukkueiden analysointia.

Tästä hetkestä eteenpäin me pyrimme päivätöidemme lomassa takaamaan teille vähintään 2-3 kirjoitusta joka viikko. Me haluamme ottaa asemamme brittifutiksen maanalaisena kulttuurimediana. Me haluamme olla se taho, joka kaivaa niitä usein kirjoittamatta jääneitä juttuja, mutta samalla tuomme myös aika-ajoin oman kantamme päivänpolttaviin kysymyksiin. Haluaisin niin kovasti kertoa teille, mitä kaikkea meillä on jo työn alla, mutta valitettavasti joudutte odottamaan meidän tulevia julkaisuja. Sen voin luvata, että näitä juttuja ette tule muualta lukemaan!

MIND THE GAP!
Cheers,
Jere

Jere Virtanen

Sarjayrittäjäksikin kutsutaan. Tarinat kaikki kaikessa: erityisesti kannattamisesta, legendaarisista pelaajista ja Manchester Unitedista. Helsinki Red Roomin omistaja.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

Yksi kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Back to top button