fbpx
ArtikkelitMuut sarjat

Haastattelu: Will Jääskeläisen turhauttava siirtokesä huipentui harvinaiseen sopimukseen – “Tämä on loistava tilaisuus”

AFC Wimbledonin tuore maalivahtihankinta Will Jääskeläinen avautuu Brittifutis.com’n haastattelussa hermoille käyneen siirtokesän käänteistä, sekä tavoitteista ja haasteistaan Lontoossa.

ENGLANTI. Tuttu toivonkipinä Will Jääskeläisen sisällä syttyi, kun hän kaivoi puhelimensa treenikassistaan syyskuisten harjoitusten päätteeksi. Koko kesän uutta seuraa etsinyt 24-vuotias huomasi, että hänen agenttinsa oli yrittänyt tavoittaa.

“Will, AFC Wimbledon haluaa sinut,” kuului ääni luurin toisesta päästä Jääskeläisen soitettua takaisin. Pitkä odotus oli viimein ohitse ja suomalaisvahdin olo huojentunut.

– Taustalla ei ollut aiempaa kiinnostusta tai mitään. Yksi puhelu ja siirto oli oikeastaan sillä selvä, Jääskeläinen kertoo Brittifutis.com-sivustolle.

Jääskeläisen sopimus Englannin Ykkösliigasta pudonneen Crewe Alexandran kanssa oli tullut viiden vuoden jälkeen päätökseen. Boltonin akatemiakasvatti koki, että tämä oli myös oikea aika hypätä uuden haasteen kimppuun.

Uuden seuran löytäminen ei kuitenkaan käynyt kädenkäänteessä, eikä yllä mainittu puhelu agentilta suinkaan ollut ensimmäinen laatuaan.

“Unelmasiirrot eivät aina käy toteen”

Jääskeläisen kesä piti sisällään useita läheltä-piti-tilanteita. Pitkällekin edenneet viritelmät ajatuituivat kuitenkin aina syystä tai toisesta karille. Tämä kävi raskaaksi myös Jääskeläiselle, joka ehti lupaavien neuvotteluiden ja puheluiden myötä innostua haaveilemiensa siirtojen toteutumisesta.

– Se oli todella turhauttavaa. Vaikeinta oli odotus ja se, ettei voinut kontrolloida asioita itse. Kun uusi kausi alkoi eikä minulla ollut joukkuetta, ajattelin vain itsekseni, että “voi helvetti”. Pelien katsominen TV:stä vain voimisti haluani päästä takaisin pelaamaan, Jääskeläinen muistelee.

– Kesän aikana oli paljon kiinnostusta. Useampia asioita, jotka olivat lähellä tapahtua. Mutta koska asiat eivät olleet minun käsissäni, keskityin vain pitämään itseni kunnossa ja valmiina. En antanut uuden seuran löytämisestä tulla pakkomiellettä tai alkanut itse soittelemaan paikkoihin, koska silloin en olisi voinut keskittyä omaan työhöni maalivahtina.

Kun asiat Briteissä eivät edenneet toivotulla tavalla ennen siirtoikkunan sulkeutumista, palasi Jääskeläinen koto-Suomeen pitämään kuntoaan yllä.

Jääskeläinen harjoitteli päivittäin isänsä, maalivahtilegenda Jussi Jääskeläisen kanssa, ja osallistui myöhemmin myös Veikkausliiga-seura FC Hongan harjoituksiin. Englannissa hän oli käynyt muun muassa Mestaruussarja-seuran Middlesbrough’n treeneissä.

Will Jääskeläinen kantaa selässään samaa pelinumeroa kuin isänsä Jussi Jääskeläinen. Kuva: Andrea Sartorati

Vaikka Jääskeläisen alkuperäisenä tavoitteena oli siirtyä kovempaan sarjaan, on hän nykytilanteeseensa varsin tyytyväinen. Odotettu siirto sai alkunsa, kun Wimbledon pakotetiin takaisin siirtomarkkinoille kakkosmaalivahti Nathan Broomen loukkaannuttua.

– Totta puhuen tiesin, että jos siirtoikkuna ehtii sulkeutua, napataan minut melko nopeasti sen jälkeen. Tiesin, ettei minua parempia vaihtoehtoja olisi silloin saatavilla, Jääskeläinen kertoo.

– Unelmasiirrot eivät aina käy toteen. En kuitenkaan ole ollut siitä huolissani, sillä olen yhä todella nuori. Tämä on loistava tilaisuus minulle. En ole pettynyt siihen, että siirryin sarjatasoa alemmaksi. Haluan vain tuntea oloni halutuksi ja arvostetuksi – aivan kuten nyt täällä Wimbledonissa.

Jatkosta neuvotellaan jo

Jääskeläinen allekirjoitti Wimbledonin kanssa harvinaislaatuisen, kuukauden mittaisen sopimuksen, jonka on määrä umpeutua 11. lokakuuta. Pikkuhuuhkajien entinen maalivahti toivoo kuitenkin pelaavansa Plough Lanella pidempään.

– On ollut todella hienoa olla joukkueen mukana. Sain tämän tilaisuuden, jossa minulle annettiin kuukausi aikaa osoittaa taitoni ja antaa syy kiinnittää minut pidemmäksi aikaa, Jääskeläinen avaa.

Manageri Johnnie Jacksonin mukaan jatkosta neuvotellaan jo. Jääskeläinen on pelannut yhden ottelun saavuttuaan Wimbledoniin, eivätkä hänen esityksensä kentällä tai harjoituksissa ole jättäneet valmennustiimiä kylmäksi.

– He ovat sanoneet olleensa tyytyväisiä niin suoritukseeni kuin esityksiini harjoituksissakin. Ainoastaan positiivisia asioita.

Tiesitkö? Will Jääskeläinen on neljäs AFC Wimbledonissa pelannut suomalainen. Lontoolaisseuraa ovat edustaneet viime vuosien aikana myös Huuhkajien ja Middlesbrough’n hyökkääjä Marcus Forss, KuPSin keskikenttäpelaaja Jaakko Oksanen sekä Fulhamin akatemialupaus Terry Ablade.

Jääskeläinen pelasi täydet minuutit Wimbledonin voittaessa Crawleyn 3–2 EFL Cupissa viime viikolla. Edellisestä ottelusta olikin jo aikaa, sillä kyseessä oli hänen ensimmäinen kilpailullinen pelinsä sitten viime helmikuun.

– Se tuntui erittäin hyvältä. Tajusin, miten paljon olinkaan ikävöinyt pelaamista. Olen nyt entistä nälkäisempi pelaamaan enemmän pelejä, Jääskeläinen kertoo tyytyväisenä.

– Tein ottelussa kaiken mitä minulta pyydettiin. Olisin tietysti ollut tyytyväisempi nollapeliin, mutta se käynyt tällä kertaa toteen.

Wimbledon, joka on kymmenen ottelun jälkeen sarjataulukon 16. sijalla, kohtaa lauantaina Colchesterin ja tiistaina Walsallin. Sen jälkeen Jääskeläisen sopimus seurassa tulee päätökseen, ellei jatkosta luonnollisesti sovita ennen tätä.

– Minun on oltava valmiina seuraavaa tilaisuutta varten. Manageri tietää mihin kykenen, joten luotan hänen päätöksentekoonsa. Meidän välinen suhteemme on hyvä ja nautimme työskentelystä yhdessä, Jääskeläinen kertoo.

– Joukkueen tavoite on nousta saman tien takaisin Ykkösliigaan ja meillä on kaikki mitä siihen tarvitaan. Kakkosliiga on niin tasainen, että voittamalla seitsemän ottelua kymmenestä nouset sarjataulukossa kolmanneksi käytännössä miltä tahansa sijalta. Tiedämme sen ja parannamme peli peliltä.

Muutto Manchesterista Lontooseen

Ennen Wimbledon-siirtoaan Jääskeläinen asui Manchesterissa. Muutto Lontooseen ei varsinaisesti ole aiheuttanut hänelle ongelmia, mutta joidenkin tapojen on täytynyt muuttua.

– Muutos on ollut merkittävä. Olen tullut isoon kaupunkiin, jossa en esimerkiksi kulje enää autolla harjoituksiin. Sen sijaan minun on käytettävä junaa ja julkisia, Jääskeläinen kertoo.

Jääskeläisen mukaan häntä ei olla vielä toistaiseksi tunnistettu julkisissa kulkuvälineissä. Seuran vaatteissa kulkeminen on kuitenkin saanut joissain ihmisissä aikaan huvittavia reaktioita.

Will Jääskeläinen on tehnyt harjoituksissa vaikutuksen. Kuva: AFC Wimbledon.

– Kun hyppäsin Victorian asemalta metroon Carlislea vastaan pelatun vieraspelin jälkeen, oli samassa vaunussa paljon Tottenham-faneja. Heidän nähtyä asuni, alkoivat he laulamaan “AFC wank wank wank”, ja sitä rataa. En tietenkään pahastunut, vaan nauroin vain sille, Jääskeläinen hymähtää.

Jos Jääskeläinen onnistuu seuraamaan urallaan isänsä jalanjälkiä, voi julkisilla liikkuminen käydä julkisuuden kasvaessa vaikeaksi. Jääskeläisen mukaan Jussi, joka pelasi urallaan yli 430 Valioliiga-ottelua Boltonin ja West Hamin maalilla, nousee puheenaiheeksi aina uusia tuttavuuksia tavatessa.

– Minulta kysellään hänestä yleensä jos jos kyseessä on joku jota en vielä tunne. Kun esimerkiksi saavuin ensimmäisen kerran Wimbledoniin, oli hän iso puheenaihe. Ihmiset ovat kiinnostuneita hänen upean uransa ansiosta ja puhun hänestä aina mielelläni, Jääskeläinen kertoo.

– Katson häntä ehdottomasti ylöspäin. Wimbledoniin hän ei ole vielä ehtinyt vierailulle, mutta hän tuli Manchesteriin muutama kuukausi sitten viettämään aikaa kanssani. Kesällä olimme tietysti myös paljon yhdessä.

Eetu Ikola

Derbyn kirjeenvaihtaja. Nuori, mutta runsaan kokemuksen omaava reportteri ja somemestari opiskelee Keski-Englannissa jalkapallotoimittajan tutkintoa. Kokemuksia, haastatteluita ja elämää paikan päältä.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Back to top button